Opleidingen

Het leek mij erg leuk om zelf webpagina’s te maken en ik wilde daar graag meer van weten. Daarom ben ik in september 2007 begonnen met de cursus Webpage design bij de NHA. Deze cursus bestond uit 40 lessen en er werd gewerkt met het programma HTML-Kit, waardoor je de codes achter de webpagina’s goed leert kennen. Tevens leerde ik daar de beginselen van Java-script, leerde er werken met Flash, PaintBuster en MorphBuster. November 2008 ontving ik het getuigschrift van de cursus.

Dit alles smaakte naar meer en dus ben ik in januari 2009 bij de NHA begonnen met de cursus Dreamweaver, die ook uit 40 lessen bestond. Bij deze cursus leerde ik ook werken met Fireworks en december 2009 ontving ik het getuigschrift van de cursus.

In januari 2014 ben ik, wederom bij de NHA, begonnen met een cursus Joomla! die uit 20 lessen bestond. Ik wilde graag weten hoe Joomla! in z’n werk gaat en wilde dat ook kunnen. In mei 2014 ontving ik mijn getuigschrift van de cursus.

In juli 2014 ben ik, alweer bij de NHA, een cursus Flash begonnen. Deze cursus bestond uit 20 lessen en hier leerde ik Flash animaties bouwen, zodat ik nu eigen filmpjes kan maken, en een hele site in Flash maken. In december 2014 heb ik deze cursus met goed gevolg afgerond. Helaas is Flash een programma wat niet goed beveiligd is en daarom wordt het gebruik van complete Flash websites sterk afgeraden. Het programma is in 2020 verdwenen.

Vervolgen begon ik in juli 2019 bij de NHA met de cursus C# (spreek uit cie sharp). Deze cursus betond uit 11 lessen en ik hoopte hiermee te leren programmeren voor websites, maar dat was helaas niet het geval. De cursus heb ik uiteindelijk met goed gevolg in september 2020 afgerond.

Vervolgens begon ik bij de NHA in oktober 2020 met de cursus WordPress. Deze cursus bestond uit 18 lessen en lag mij een heel stuk beter. Hier leerde ik o.a. WordPress installeren, databases aanmaken en koppelen en het gebruik van verschillende thema’s en plugins. In november 2020 heb ik deze cursus met goed gevolg afgerond.

Vervolgens ben ik in januari 2021 bij de NHA gestart met de cursus PHP/MySQL. Deze cursus bestond uit 10 lessen en hier leerde ik de basisprincipes van programmeren in combinatie met HTML. In juni 2021 heb ik ook deze cursus met goed gevolg afgesloten.